Monday, May 25, 2015

Muddis Golden Ale

Muddis Golden Ale (Muddis, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: golden ale ja hinnang 27 punkti. Tõsi küll, Ratebeer tunneb seda jooki nö eelmisest elust, kui ta kandis nime "Moe golden ale" ja teist silti ja teise pruulikoja käekirja - toona Lehe pruulikojas tehtuna, praegune versioon valmib Raasikul. Ning mõne aja pärast saab see õlu olema veel sootuks kolmandas reinkarnatsioonis, kuna Muddis avab varsti päris oma pruulikoja ning eks siis saab tegelikult alles rääkima hakata, mis loomaga tegu. Aga eks seni hindame seda, mis laual

Tootjainfo: "Kuldse varjundiga ja kergelt linnaseline Blonde ale tüüpi käsitööõlu" Pudeli tagumisel sildil on ainulaadne märge "Moe vesi, puurkaev nr 3142" - õlle tellija veab füüsiliselt Raasikule kohale oma vee! Kõlab kummaliselt, kuid tegelikult on mõistlik tegu, sest kerge ehleda rüüpe puhul määrab vesi ära kaugelt üle poole õlle maitsest!

Väike lihtne pudel, algupärase kujundusega neljaosaline sildindus! Valge vaht täidab pool klaasi ja on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne. Aroom on leebe, õrnalt magusakas, meenutades võikreemiga kohvikusaiakest.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on võine, kreemine ja magusakas. Lõppmaitse on üsna meeldivalt maitseküllane, koduse rabarberikoogi sarnane, mille taignasse on visatud ka suts kardemoni. Järelemekk on mõrkjas-hapukas, pisut pärmine, kuid üldjoontes mõnusalt kosutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Väga meeldiva olekuga rüübe. Üldiselt positiivse hinnangu rikub ära tehnoloogilise apsaka tõttu sissejäänud diatsetüül, kuid ... kordan alguses öeldut, see pole veel konreetse õlle lõplik nägu. Ärge uskuge praegu raetbeeri, proovige ära nüüdne versioon ning kunagi hiljem ka lõplik.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment