Saturday, May 16, 2015

Pihtla õlu

Pihtla õlu (Pihtla, Eesti) pdl 1,0 alc 7,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus:
"Sahti/Gotlandsdricke/Koduõlu" ja hinnang 52 punkti. Päääris huvitav, kuidas selline eestikeelne nimetus RB muidu jäika liigimääratlusse on sisse surutud?
-
Tootjainfo: "Koostis: odralinnased, kadakas, humal, pärm, vesi."

Kopsakas liitrine PLASTpudel (!?) ja omamoodi vahvalt kodune sildikujundus. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht pole suurem asi püsija, kuid jätab kena vahujälje klaasiseinale. Õlle värvus - uduselt tuhmkollane. Aroom on jõuliselt magus ... ja selle alt huvitavalt mõrkjas-vürtsikas, meenutades belgia heledaid eile.

Esmamekk on keskmisest pisut raskema kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, mesine ja ürdine, kodune ja veidi alkoholine. Lõppmaitse vürtsikas-magus toon mutub algul lausa kergelt läägeks, kuid siis toob kadakane õlisus selle kenasti tagasi balanssi. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, meekärje ja pirnipovidlo taoline.

Keskmisest raskema kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga vääääääääga eripärane rüübe. Kadakaõllena kuulub ta kindlasti überrüübete klassi, kuid pärmivaliku ja ka taara tõttu ... nojah. Traditsioon maksab ja Saare põikpäisus on omaette loodusnähtus. KUID! Pai pruulmeister - villi seda toodangut 0,33 l pudelitesse ja sa leiad endale tänulikku turgu. Sellise kangusega rüübe liitrises pudelis on lihtsalt pelutav enamike jaoks ning plasttaara jätab odava mulje. Rüübe oleks seda väärt et teda maitsejahtijate hulgas laiemalt levitada ning Gambrinus võtaks seda isegi hea meelega müüki kui vaid oleks tegu väikese klaaspudeliga.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment