Monday, May 18, 2015

Alenaljakas väike seatemp


Alenaljakas väike seatemp (Hampelmann, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "cream ale", hinnagut veel välja kujunenud pole.

Tootjainfo: "Väikene seatemp käib ikka elu juurde, nagu tants ja trall. Hampelmannid väikest seatempu ei karda, provokatsioonile vastame hea sõnaga ja korgita pudeli taga kohtame uusi sõpru. Veidrad mõtted anname ka kauba peale! Meie Cream Ale’i omapärase "pehme" värvuse annavad õllele lisatavad riisilaastud, meile omase maitse jätab vulkaanilise mäe jalamil kasvatatud humalakäbid.
Koostisosad: odra linnased, humalad, pärm, vesi, riisilaastud."

Väike lihtne pudel, läbipaistvale kilesildil käib seapesu :) Valge vaht täidab üle poole klaasi, olles mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldne. Aroom väga kerge, õrnal magusakalt riisine. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on tihkepoolne, kreemikas, magusakas, vähese riisise hapuka kõrvaltooniga. Lõppmaitses tuleb esile humalate värske mõrkjus ... mis kasvab aja jooksul, kuid on kenasti tasakaalus linnasemagususega. Järelmekk on klaar ja karge, mõrkjas ja kauakestev, keelepära vürtsikalt kõditav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea tasemega rüübe! Kergelt joodav, samas maitseküllane, pehme ja samas karastav. Oivaline näide sellest kuidas ka kerge joogiõlu võib olla maitsekas! Siia juurde sooviks praegu munavõiga saiatükki, mille peale on paar forellimarja ehteks lisatud.
------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Lihtsalt infoks, et selle õlle varasem sünninimi oli "JOOKSJA RIIST EI PEA VETT"

    ReplyDelete