Sunday, May 17, 2015

Toivo

Toivo (Villi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,8 5vol. Liigimääratlus: quadrupel

Tootjainfot pole :(

Väike lihtne pudel, pidil karmivuntsiline tunkestet playboy :) Pruunakas hõre vaht täidab üle poole klaasist, kuid kohiseb kiirelt ja häälekalt kirmeks. Õlle värvus - tuhmpunane. Kommisuhkrune magus lõhn lööb juba kaugelt ninna, lähenedes muutub see koduse kreegiveini taoliseks.

Esmamekk on raske kehaga ja keeleotsast hammustavalt jõuline, magusakas ja ploomikompoti taoline. Keskmaitse magus-hapukas ja kergelt siirupjas ollus on tajutavalt alkoholine, meenutades punasesõstra moosist tehtud napsi. Lõppmaitse tume ja kleepjas olek meenutab üsna tublilt klassikalist quadruplit, kuid see vajaks veel u aasta kuni kolm laagerdumist, saavutamaks ontlikku ümarust. Järelmekk on kõrisoojendav, mõrkjasmagus nagu pihlakanalivka ja veidi krobeline.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja poolsiirupise paletiga, Magus-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga heal tasemel rüübe, kuid ... sedasorti isendit ei peaks enne aastat aega pakkuma (praegune on 4 kuud saanud laagerduda). Vägev värk, aga kannatust peab varuma :) Potentsiaal on igatahes vägev!
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment