Monday, May 11, 2015

Vabarnavaim

Vabarnavaim (MV Kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Liigimääratlus: ESB

Toojainfo: "Taat sai külma. Eit sundis vaarikavarreteed jooma. Taat aga tahtis üht õlut. Mõeldud, mõeldud. Pani mõlemad kokku. Teest jäi vaid õrn aimdus.
Linnased: Munich, Cookie, Melanoid, Vienna, linnaseekstrakt. Humalad: Fuggles, Goldings, Willamette. Vaarikavarretee.
IBU 31"

Väike lihtne pudel, omapärase lõikega roosa sildike. Kahe sõrme paksune vaht on küll hõredapoolne, kuid peale poole võrra kokkuvajumist tardub kui ehitusvaht! Õlle värvus - kirkalt tumekuldne, millesse aju tahab pookida roosakat helki :) Aroomis on tunda maltoosale omast kuivatatud õuna lõhna (?), aga põhitooniks on lausa roosalt sädelev, marjamaitseliseks aromatiseeritud magusa nätsu laadne marjasus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt magus-mõrkjas. Keskmaitse on jällegi kuivaõuna laadne, veidi karvane ja koduõllelik, samblane. Lõppmaitse meenutab kuivatatud pohli ja miks mitte ka vaarikavarsi ... kuid üldmekk on tugevalt puidune. Järelmekk on rohmakas ja karune, kirbepoolne ... aga ravimina igati paslik :)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe, mille plikakeselikult roosa disain ja lõhn ei haaku kuidagi röntsaka talutaadiliku maitsega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment