Sunday, May 3, 2015

Pegasus


Who Cares Editions Experimental Hops - Pegasus (Bevog, Austria). pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: APA ja hinnang pole veel tekkinud.

Tootjainfot leida ei õnnestunud, aga tegemist on ka üsna uue eksperimentaalseeriaga. Niipalju kui ma aru saan, on neli ühetaolist õlut tehtud igaüks eri humalaga. No vaatame siis ...

Väike lihtne pudel, sildil suurelt "Who cares" ja tähtkuju, õlle nime leiad alles kuskilt taganurgast. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, olles überpüsiv ja tugevalt klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on väga põnev, värskelt niidetud muru meenutav.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga (?) ja magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, esile tuleb lõhnast tuttav murumõrkjus ja lisaks ka kerge kumkvaatidele omane kirbus. Lõpmmaitse on karge ja kerge, meenutades litšimarju ja valgeid veiniviinamarju. Järelmekk toob sisse juba tugevama mõrkjuse, kuid see jääb sellise meeldiva, lausa jääsalatit meenutava krõmpsu värskuse tasandile.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe, mis seob ultrahästi kokku värskuse, kerguse ja maitsekuse! Väärib omaette nautlemist ilma mingi suupisteta.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment