Friday, May 8, 2015

Mustalt


Mustalt (Raba, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Pils", hinnang pole veel välja kujunenud. Tootja ise küll kijutab sildil: "imperial black pilsner"

Tootjainfo: "Pilsner on eelkõige kosutav rüübe, mis on mõeldud värskendama keha ja vaimu palavatel suveõhtutel. Mustalt on Eestimaa suusasuvele vastav pilsner."

Väike lihtne pudel. Sildil toimub midagi koletut - naine on mehe käest õlle haaranud ja joob selle ise ära! :) Hallikaspruun sõrmepaksune vahukiht on küll hõre, kuid suhteliselt püsiv. Õlle värvus - tuhmilt sünkjaspunane. 

Aroom on omamoodi veider. Alguses tajud marjade segu ... kuid siis muutub see tuha ja külma kummi sarnaseks. Igatahes on pika nuuuskimise efekt saavutatud, sest tahaks ju asjast aru saada :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, magus-mõrkjas ja keeleotsa sooejndav. Keskmaitse meenutab kõrbemahakkamaminemise piiri peal olevat leivasuppi, selle magusakas põhitoon on rosinate ja kõrvetet leivakooriku taoline. Lõppmaitse on veelgi leivasem, kohe tummiselt koduleiva taoline, kusjuures nüüd seguneb siia ka kuivatatud aprikoose ja veidi apelsinikoort - see on üks õite hää leivasupp, kas teate! Järelmekis uhab keelepära veinine ... ütleks lausa et rukkiviskine koredalt kodune soojus.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kleepjavõitu paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Überhea rüübe. Õlu kui rosinate ja virsikutega leivasupp, mis on lastud kõrbemisele ohtlikult lähedale. Leivapurus paneeritud praeräimed tillivõiga oleks kui loodud siia juurde!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment