Saturday, May 9, 2015

Teutonic Ale


Teutonic Ale (Baird, Jaapani) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "golden ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "This is a fiercely flavorful ale brewed exclusively with German malt (Pilsner and Munich) and German hops (Magnum, Tradition, Spalter, Tettnanger, Hersbrucker). It is bold in its malt makeup and unabashed in its hop character. It is a beer imbued with the strong and courageous spirit of the ancient Germanic people, the Teutons. Prost!"

Väike lihtne pudel. Sildidisain on sihandne, et õlle nimetuse ülesotsimiseks tuleb tükk aega vaeva näha - vihjeks, otsige seda sildi paremas servas olevas valges kastis!

Valge hõredapoolne vaht täidab ligi pool klaasi, olleks keskmiselt püsiv ja haakudes mõõdukalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne. Aroom on mahlaselt murune ja karameljas, mõrkjas-magusakas, marmelaadine ... või isegi martsipanine (loe - õrnalt seebise varjundiga ... aga sihandse meeldiva seebi moodi :) )

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on marjane, apelsinikoore-marmelaadi taoline. Lõppmaitse on mõnusalt külluslik, aprikoosikonservi ja pirnikompoti laadne. Järelmekis süveneb aprikoosikonservi taju ... sihuke pehme ja kergelt nätske, aga samas kergelt libisev ja pisut vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga oivaliselt tasakaalus überhea rüübe! Mõnus suveõhtu kaaslane, pilk aprikoosikarva päikeseloojangus ning laual väike vaagnake kanasingi viiludega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment