Monday, May 25, 2015

Muddis Saison


Muddis Saison (Muddis, Eesti) pdl 0,75 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "saison", hinnang ei ole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Traditsiooniline Saison (pr. keeles hooaeg) pruuliti talvel, aastavahetuse shampanjapudelitesse, tarbimiseks suvisel hooajal. Tugeva mulliga, värskendava happesusega."

Suur pudel, traathoidisega kork-kork, kollane omapärane silt. Erkvalge vaht täidab 4/5 klaasist. Õlle värvus - õrnalt uduselt tumekollane. Aroom on saisonile omaselt hapukas ja õrnalt vürtsikas-magusakas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse on mõrkjas-vürtsikas, kuidagi ... kreemine, aga üldiselt üsna stiilipuhas. Lõppmaitse mõrkjas-hapukas olek on veidi mullane ja heinane, tihkepoolne ja õrnalt suud parkiv ning õlijas (mida saisonilt ei ootaks). Järelmekk kaob üsna kiirelt, olles kodune ja pisut marjaveinine.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseeritud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga omapärane rüübe. "Saisonilik" oleks õigem nimetus, pigem "farmhouse" poole kaldu, kuid paha pole ta mitte. Värskeid krõmpse marineeritud kurgikesi paluks!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment