Thursday, May 28, 2015

Julius


Julius (Hoegaarden, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 73 punkti.

Tootjainfo: "Julius is a clear, bright golden blond Beer with a creamy head."

Väike lihtne pudel, sildil Julius. Ilmselt Caesar :) Erkvalge vaht täidab pool klaasi, olles kaunikesti püsiv. Õlle värvus - soe kirkalt kuldne. Aroomis belgia pärmi soojad kuldsed toonid, virsik ja rosinad, vermut ja pärnaõiemesi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse vürtsikas sädelus toob muheda muige suunurka ja soe paitus väikese kilgi silmanurkadesse. Lõppmaitse hapukas, veinine ja virsikukompotine dionüüsoslik küllus paneb heakskiitval noogutama. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, klaar ja tuntavalt vindine ... see keiserlik klaasitäis paneb sind heasüdamlikult vanduma ja meenutama kõiki neid anekdoote mida sa laudkondades kuulnud oled .... aga no ei meenu ükski peale nende kahe frivoolse, kas pole? :)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga Überheaja ilmselgelt jokkis belglane. Sellised laudkonnad on lustakaimad ja jutud muhedaimad, ehkki täna kokkulepitusse ei maksa homme tõsiselt suhtuda :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment