Saturday, May 2, 2015

Schönramer India Pale Ale


Schönramer India Pale Ale (Schönram, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 90 punkti!

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Harmony of international and Bavarian hops. Natural with discreet basement turbidity."

Lihtne väike pudel, sildil ontlik härrasmees õllevaadi ääres.Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua, haakides end kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on meeldivalt värske, lilleline, kanarbikku ja sidrunheina meenutav.

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehaga (8%vol juures!) ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on jõuliselt mõrkjas, männiokkaline, muutudes seejärel mesilasvaha ja murakalikööri seguseks. Lõppmaitse muutub tihkemaks, segades sidrunimarmelaadi ja pihlakanalivka kokku kadakamarjade ning särtsaka ürdinapsiga. Järelmekk on kauaküsivalt mõrkjas-vürtsikas, värske ja kergelt suudkuivatav, samas õhuline ja väga meeldivalt humalafriigi keelt kortsutav.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Superhea näide tugevast IPAst, mis pole liigse magususega siirupistatud. Oi kui hea oleks siia kõrvale väikeseid konservkurgikesi krõmpsutada!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment