Monday, September 18, 2017

1H Pils Ella


1H Pils Ella (Voldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsner", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Our single hop light laged, brewed with spicy Australian hop variety Ella. Cheers!"

Väike lihtne pudel, sildil meri. Valge vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib vägagi kenasti. Õlle värvus – kirkalt kuldne. Aroom on esmalt vürtsikalt, lausa kirbeltki murune ... nagu oleks värskelt putkevarre pooleks kaksanud. Aegamööda aga see esmane kirbus taandub ning asemele tuleb magusapoolne linnaseline ja veidi karamelline aroom.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-vürtsikas, üllatavalt vaigune, meenutades värskelt lahtimurtud seedermänni oksa. Lõppmaitse liigub magusamasse külge, selle varju lisandub vähene heinakõrrene hapukas noodike. Järelmekk läheb taas karmimalt mõrkjasse ja vürtsikasse serva ära.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Jõuline rüübe! Vana Gambrinus pole kindel, kas see uus eksperimentaalhumal on parim valik pilsneri jaoks ... aga kui kuivavõitu karmipoolne mõrkjus meeldib, siis tasub see kraam järgi proovida!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment