Monday, September 18, 2017

Grand Cru Dry Hopping


Grand Cru Dry Hopping (St-Feuillien, Belgia). pdl 0,33 l. alc 9,5 % Ratebeeri liigimääratlus "Belgian Strong Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Grand Cru owes its strong character to secondary fermentation in the bottle, along with a quintessential blend of the most noble hops and the finest fermentation aromas."

Väike lihtne pudel, elegantsel valge-kuldsel sildil noobel mõisahoone vms. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib vaatamata hõredusele päris kenasti. Õlle värvus – kirkalt helekollane. Aroom mõjub kirkalt ja kuivapoolselt – belgialik magusakas-vürtsikas põhi on endale lisaks saanud puuviljaseid ja lillelisi humalaid. Mine tea, järsku vastabki tõele maaletooja väide, et kasutatud on šampuse pärmi?

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt mõrkjas-magusakas, kargeke ja võluv. Keskmaitse mängib meeldiva belgialiku vürtsika magusa ... kuivatatud virsikuid meenutava põhinoodiga, kuid see on tavapärasest kuivem ja õilsam, manades silme ette kõrge laega heledaid lossisaale ja maast laeni aknaid.
Lõppmaitse juhatab sisse kõrkja olekuga kahvatu krahvinna, kelle elevandiluukarva kleidi pikka saba kannavad kaks saledat paaži ... see on mõrkjas, kirgas, läbikumava nahaga ja kehastunud elegants ise. Ülejäänud saalisviibijad vakatavad ja kummardavad lugupidamise märgiks ... ehkki hea meelega nad juba kõlistaks klaase ja ajaks omavahel kõrgema seltskonna lemmikjuttu ehk lihtsat keelepeksu. Järelmekk õhetab vürtsikalt, krahvinna lehvikuviipe peale alustab mängu rõdule peitunud orkester ja ruumi täidavad kõrgelennulised sidisevad noodid kui koolihoovi lahtipääsenud aadlipreilid.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Oivaliselt hea ja mitmeti ebatüüpiline belglane – nende kohta uljalt lisatud humalad ja tavapärasest kuivemaks käinud suutaju annavad kokku kuninglikult ülla tulemuse! Pakkuda tervitusjoogiks šampuseklaasidest!
---
pilt isetehtud 

No comments:

Post a Comment