Friday, September 22, 2017

Oktoberfest


Oktoberfest (Vormsi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Oktoberfest/Märzen" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tugeva linnasemaitsega punane laagerõlu. Sobib suurepäraselt ahjuprae ette ja kõrvale."

Väike lihtne pudel, sildil pruulikoja tunnus - ratasrist seekord punasena. Sõrmepaksune kollaka varjundiga vahukiht püsib päris korralikult. Õlle värvus - tumekuldse ja pronksi vahepeal. Aroom ... eee ... toored viljaterad? Piimküpsuses viljaterad ja kuivatatud maasikad ja toores peet ja üleküpsenud pihlakad ... ühesõnaga kõik see mis sisaldab ilgelt palju rauda. 

Esmamekk on keskmisest suti kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse kaldub taas sinna riivitud toore peedi kanti?????? Lõppmaitse aga teeb ootamatu tirilimpsi ja asendab selle toore peedi röstitud leiva ja seesamiseemnetega???????????????????? Järelmekk ... noh röstitud seesamiseemned noh .... kusjuures musta seesami seemned!

Misasi see on? Oktoberfesti kuldse purjakiloleku asemel pakutakse siin peeti seesamiseemnetega?? On SEE friigi-fest? Aga see lollus on nii loll, et omamoodi armas kohe! Ainult et kui keegi tuleb otsima tavapärast märzenit, siis ajage ta kaikaga eemale ... see EI OLE märzen!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment