Thursday, September 7, 2017

Maarika ja Jalmar


Maarika ja Jalmar (Pühajõe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Irish Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kärgula roosa eil
Elo om priima, ku tõõsõ ei tiiä.
IBU 38"

Väike lihtne pude, sildil jalutav noorpaar rohus, rinnahoidja ripakil :) Erkvalge hõredapoolne vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on mõrkjas, meenutades samal ajal ka kodust saia.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, hapuka kõrvaltooniga. Lõppmaitse muutub sellele kojale omaselt belgialikult magusakas-vürtsikaks. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, väga mõnusalt karastav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA tasandi rüübe! Karge ja kosutav, maitseküllane ... aga ei ole ta ei "irish ale", ei "roosa eil" (mida iganes see ka tähendaks) ega ka Untapped'is märgitud APA ... ehkki viimane on vist kõige lähem. Vana Gambrinuse meelest on see hea ja värske belgiapärane IPA.
---------
Hilisem täpsustus - pudeli teist poolt klaasi kallates oli pilt sootuks teine, õlu tugevalt mudrune ning maitse ebamäärasem, mõrkjusse kalduv
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment