Monday, September 25, 2017

Oude Geuze VAT 109


Oude Geuze VAT 109 (Boon, Belgia) pdl 0,375 l. alc 8,25 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Gueuze - Top 50" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "Aged in barrel Nr 109 - ex Cognac barrel (4th fill, previous fills were blended into geuze, because the cognac flavours were too noticeable)"

Keskmist kasvu mati pinnaga pudel, fooliumkaelus ja elegantne väheldane sildike loovad piduliku mulje ... konjakivaadi-hoidisest aga midagi muud ei ootakski!

Traatkinnise alt pääsenud kork põrutab pauguga minema ilma et seda oleks vaja näpuotsagagi puudutada. Pudelist (õnneks mitte liigse hooga) väljuv vahumass täidab alguses 2/3 klaasist, kuid see kaob valjul kohinal üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroom. Õunaäädika mahlane magusa vihjega hapu. Balsamico. Vanilje ja valge vein. Esmase lõhnatormi möödudes avaneb klaasis VÄRSKUSE allikas, see on ninakõditavalt hapukas ja klaar ja karge ja varahommikune. Kastemärjast murust nopitud antonovkas.

Esmamekk on hapu. Mitte hapukas, vaid Hapu. Kuid see pole lõikav ega isegi mitte äädikane ... vaid huvitavalt raudkülma taliõuna hapu. 

Keskmaitse. Keeleküljed parkuvad, tammevaat tõmbub keele ümber koomale, raudvitsad naksatavad hoiatavalt. 

Lõppmaitse ... aaaaahhaaa ... siin see konjakipoiss siis on! Või noh, mis poiss ta nüüd ikka, väärikas aadlik, pintsak kinni nööbitud ja edev siidirätik rinnataskus. 

Järelmekk. Balsamico-konjak. Magusakas-mõrkja konjakise parkiva põhja peale laotuvad kihtidena hapukas valge sõstar, toorepoolne tikker ja ... hmmm ... õun-aroonia?

Kuiv, oh kui kuiv. Mahlane, uskumatult mahlane.  See ongi kõik, mida vaja öelda kokkuvõtteks. Kui sulle meeldivad balsamico ja taliõunad, siis see jook on sulle. Konjakivaat toetab seda ilu, mitte ei valitse. Karm kraam, millel pole 99,99% müügiolevatest õlledega MITTE MIDAGI ÜHIST! Mistap alla MEGA ei ole võimalik midagi öelda.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment