Sunday, September 24, 2017

Ravnodenstvie - Barrel Aged


Ravnodenstvie - Barrel Aged (Lehe / Vasileostrovskaya, Eesti/Venemaa) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Külluslik šokolaadilinnastega pruulitud ja Madagascari vaniljega maitsestatud imperial stout on sündinud koostöös Peterburi pruulmeistriga.
Selles pudelis on Ravnodenstvie eriversioon, mis on pikalt järelküpsenud Kuuba rummi vaadis."

Algversiooni kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, efektne must-valge-kuldne silt.

Tssuts - eemaldub kork ja pudelisse laskub ööööö, pööripäeva öööööö. Selle talvise pööripäeva oma, mil päeva pole ollagi ja seetõttu tuleb nautida ööööö sügavust ja mahtu ja kulgu. Öööööö on meie sõber, sest öööööös on asju.

Vaht on alguses mustjaspruun, kuid muteerub tasapisi tumepruuniks, siis kreemikaspruuniks, püsides võidukalt ja kaua.  

Aroom. Kas teate kui hästi võib lõhnata öö? Ja vaata nüüd, mu kullakallid Lehe-lased, nüüd te panite oma rummivaadiga kümnesse ... või isegi üheteistkümnesse! Vaniljesele-rosinasele-kohvisele-šokolaadisele põhjale sobib see nagu ... noh ma ei tea ... nagu Lenin soomusautole!

Esmamekk. Jaaa-haaa. Sametpõhi on saanud väikese läike. Veidike öiseid sädemeid pudiseb tähistaevast keeleotsale ... ja edasi nagu ei raatsikski nagu liikuda. 

Keskmaitse. SAMET ma ütlen, rummisamet. Rummi-kohvi-marmelaad. Aiamajakesest põhjamaises öös saab sametseintega baldahiintelk sooja mere ääres, küünlatest tõrvikud ja konnadest tsikaadid. Kes on lugenud algversiooni, see teab. Kuid öö on öö on öö ja luksus ei saa seda muuta. Ega tahagi. 

Lõppmaitse. Sa lihtsalt ei tea, kuhu oma hinge panna, kuhu seda laiali laotada, sest korraga mahuks sellesse kõik. Isegi sinu lapsepõlve ebameeldivaim õps ja nahkjas kirme piimasupil. Sa oled valmis andestama kõigile ja kõigele ja eelkõige iseendale. Kõik see oledki sina ise. Šokolaadiküpsist tuleb kasta kakao sisse, sest nii on õige ja hea.

Järelmekk. Süsi? Ja mis siis. Süsi on savi. Sest tuju on ülev ja meeled valmis olema tänulik. 

Kokkuvõtte asemel ma ütlen: TÄNAN! See rüübe, see klaasitäis öö ülevat, kõikeilustavat, kõikepehmendavat naudingut paneb heldima. Järgmine kord kui kohtume, tuletage meelde, et ma ütleks et te olete ilusad inimesed!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment