Friday, September 8, 2017

Kuradibrüssel

Kuradibrüssel (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,7 %vol. Liigimääratlus: tripel

Tootjainfo: "Vesi, maltoosa, suhkur, Syrian Goldingsja Mosaic humalad, pärm"

Väike matsakas pudel, leegitseval sildil teatraalne vanakuri ise. Avamisel tahab vaht korgi alt välja hüpata, täites esmalt hõredalt üle poole klaasist ja kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - õrnalt uduselt küpse virsiku karva. Aroom - no triple mis triple - magusakas, kommisuhkrune, veidi mõrkjas ja vürtsikas. Mõnus viigimarjane nüanss õilistab lõhnapilti kenasti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses plahvatab suus belgialike maitsete müriaad - mõrkjas kõrvetatud suhkur, vürtsikas ingveri-nelgi segu, magusakas kuivatatud viigimari ... no kõik täpselt nii nagu peab. Lõppmaitse on vürtsikas, veidi ehk belglase kohta ülehumaldatud ... kuid normist kõrvalekaldumine pole kunagi patt! Järelmekk liigub edasi hapukas-vürtsikasse lõppjaama, andes lõpuks aimdust kasutatud maltoosast, kuid see on pigem kiitus kui laitus - nii hästi see tüüpmaitse ära peita on paras trikk!

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Kodustes oludes ja maltoosa põhjale tehtud triple-tüüpi õlle kohta kurjama hea saavutus!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment