Saturday, September 16, 2017

Metsapiiga Vaarikaga


Metsapiiga Vaarikaga (Mulgi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kord visanud metsapiiga ühele karjapoisile silma ja too ei enam kunagi rahu leidnud. Räägitakse see vana lugu olla kerge korduma."

Väike lihtne pudel, rohelisel sildil ... no mis sa kostad, mets ja piiga ja vaarikas :) Vähene roosakas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - uduselt ent kaunilt roosakas-punane. Aroom meenutab küll pigem vaarikavarre-keedust kui marja ennast, kuid puutumus nimeandjaga on vähemalt olemas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja marjaselt hapukas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, juba päris kenasti äratuntavalt vaarikane, kuid sama tuntavalt ka varre-tee moodi. Lõppmaitses muutub vaarikas küll pigem vaarikamoosiks kui elusaks marjaks, kuid äratundmisrõõm on siiski mõnus. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, veidi isegi keelepära parkiv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Lihtne, viisakas, kenasti ja ehedalt marjane ... noh pole kohe midagi ette heita ... ehkki ka mingit ülevoolavat vaimustust ei tekita. Pruulikoja tase paraneb samm-sammult ja see on kiiduväärt!
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment