Friday, September 1, 2017

Cherry on my Cake


Cherry on my Cake (Pühaste / Buddelship, Eesti / Saksa) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri stiilimääratluseks: "stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Ingredients: water, barley malt, smoked malt, cherries, hops, yeast
IBU 10"

Mittekirjasolev info: poisid suitsutasid ise kirsisuitsu kasutades linnaseid. Kas nüüd on siis mängus kirsid, kirsipuu suits või mõlemad?

Väike lihtne pudel, sildil kirsikujulised keedukatlad. Sõrmepaksune tumepruunakas vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Õrn meeldiv suitsune vine kõditab juba kaugel ninaotsa, lähenedes muutub see ... ummm ... suitsutatud kirss? No ikka siis on kirss ise ka mängus või?

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas ... veidi suitsune-hapukas, kuid põhikohaga siiski mõrkjas. Keskmaitse meenutab kringlikoorikul kõrbenud rosinaid, selliseid mõrkjas-magusakaid mille väljanokkimist sa lihtsalt ei saa lõpetada. Lõppmaitse tõmbab sul kirsise keelega üle näo ja puhub väikese pahvaka suitsu kõrvadesse, öeldes et ta on kõrbema läinud kirsimarmelaad. Järelmekk sulatab kokku kirsišokolaadi ja -tubaka, lisades tilga kirsipuu-vaiku ja näpuotsaga ülemäära röstitud mandlite tolmu. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Väga korralik stout, mõnusa kirsise ja suitsuse kõrval-jutujoonega, mõnus pikemaks ja aeglasemaks nautluseks. 
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment