Friday, September 15, 2017

Lemon Sour

Lemon Sour (Lille, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: sidruniga nisuõlu

Tootjainfo: "Mahe suvine sidruniõlu
Kerge, hapukas suvine sidruniõlu. Lisatud 6 kg sidruneid ja laktoosisuhkrut"

Väike lihtne pudel, heledates toonides kodune sildike. Kork lendab kõvulukustava pauguga pealt ja vaht ronib pudelist ... see ei ole hea märk.  Samas huvitavalt kombel ehkki alguses vaht klaasist kaob pea hetkega, hakkab see vahukiht end kihisedes taastootma ... no peab see ikka ülekarbo olema! Õlle värvus - mudruselt ja suurteralise hõljumiga kollane. Sidruni hapukus lööb juba kaugelt ninna, lähenedes seguneb see nisu pehmusega, moodustades kokku päris mõnusa kombo.

Esmamekk on kerge kehaga ja ... tugevalt hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas ... kuid oi kui keeruline on seda vedelikku suus hoida tänu üha paisuvale vahukogusele. Lõppmaitse muutub põnevalt vürtsikas-hapukaks, ülemäärane kihin annab veidral moel praegu hoopis lisa-mängulisust juurde, justkui oleks keelele raputanud kihisevad joogipulbrit. Järelmekis hakkab lõpuks sidruni mõrkjas-hapuka põhitooni alt tunda olema ka nisu enda mõnusat pehmust ja laktoosi poolt antud lisamagusust.

Kerge kehaga, ropult ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Väga vastuoluline rüübe! Ühest küljest on jube ülekarbo asja rikkumas .... teisalt aga muudab vahutava suutäie isegi lustakamaks. Kui saaks seda nüüd nö rahumeelsemal kujul, oskaks midagi targemat arvata, kuid vana Gambrinus oletab, et siis võiks asjale VÄGA kõrge hinnangu anda.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment