Thursday, September 21, 2017

Bikini Top

Bikini Top (Fat Lizard, Soome) prk 0,44 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale" ja hinnang 44 punkti.

Tootjainfot leida pole, purgil on kirjas "American wheat"

Mõõdukas suuruses purk, sildindus lahendatud väga kokkuhoidlikult - nö standartlahenduse peale on tõmmatud vastava õlle õhuke pool-läbipaistev kleeps. Uuelaadne nippel avaneb heleda litakaga, mis lööb vaata et kõrvad lukku ... ja pealt eemaldub praktiliselt kogu purgi kaas. Valge vaht täidab 2/3 klaasist, kuid on hõre ja püsimatu. Õlle värvus - tugevalt hämuselt kollane. Aroomis domineerib alguses pärm ja süsihappegaas, hiljem koorub selle alt ebamäärane sidrunheinane hapukus.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas ja mudrune. Lõppmaitse vajub vesisepoolseks ja ebamääraselt magusapoolseks. Järelmekis ujub keelel ringi liiga palju pärmi, et seda jooki kuidagigi heaks pidada.

Kerge, suisa vesisepoolse kehaga, tugevalt ülekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkas-hapukas-magusaka buketiga ebamäärane ollus. Ehk on asi selles, et purk sai teel minuni liiga palju loksuda, kuid praeguse seisuga nimetaks seda küll mitte "unter-õlleks" kuid väga kesiseks kraamiks igatahes.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment