Monday, August 6, 2018

Barett On Alati Moes


Barett On Alati Moes (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bière de Garde" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfot pole leida

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... Pariisi buldog? :D Kollakas vaht tidab kolmandiku klaasist ja on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne merevaik. 

Aroom. Oi, see on nummi! Sihuke ... äää ... kasteate, ei peaks ikka sildile joonistama baguetti, sest nüüd ongi ninas sai! Saiakoorik täpsemalt. Ja karamell. Ja Pariis seda teab miks, aga vähene soolakas vine leidub ka seal taga, mis mõlemat magusat tooni moondab ja võimendab!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-hapukas, karamelline ja kuivatatud ananassi meenutav. Keskmaitse ... oooo .... mis mõnus kihelus keelekülgedel ... selline mänguline, kuivapoolne ja samas magus, justkui sööks seda lapsepõlvest tuttavat kihisevat joogipulbrit. 

Lõppmaits. Oimiskummaline kombo. Merekivikeste-nimelised kommid. Mereveepritsmeid näinud karamellilaastud. Kontsentreeritud kodune valge marjavein. Järelmekk tõmbab end veidi mõrkjamalt koomale, jättes aga heleda kommisuhkru siiski lauale, kuid lisades sinna koriandriseemnekese.

Keskmisest raskema kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-(soolakas???)-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Oi-kui-lahedalt-mänguline! Seda jooki aeglaselt hinnates on korduvalt põhjust iseendale üllatunult otsa vaadta ja küsida, et mida ma siiski nüüd siin tunnen ja leian ja olen.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment