Wednesday, August 15, 2018

Giallo


Giallo (Tanker / Hiisi, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 43 punkti

Tootjainfo: "Yellow Plum on Bruxellensis"

Väike lihtne pudel, Tankeri uue kujundusega pildil toimub veider tagaajamine. Erkvalge hõre sõrmepaksune vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - tugevalt uduselt kollane. Aroom mõjub kui värskelt tühjaks pigistatud sidrunikest, tugevalt hapukas-mõrkjas, suisa agressiivselt.

Esmamekk on hapu, lihtsalt ja jõuliselt hapu. Keskmaitses lisandub agressiivset mõrkjust, meenutades taas sidrunikoort, selle sisemist valget osa, mis veel nõrgub mahlast. Lõppmaitse maheneb veidi, õõõige õrnalt jookseks üle keele nagu ka magus varjund, kuid siis jätkub jõhkrapoolne mõrkjas-hapu trampimine. Järelmekk muutub tasahilju vürtsikamaks, kuigi põhitooniks jääb ikka seesama sidrunikoor.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõru-hapu-vürtsikas-mõru-hapu buketiga robustne rüübe. Rohmakalt ja agressiivselt kahetaktine tegelane, kelle üks jalg on mõru ja teine hapu pedaalil ja need pedaalid on põhjas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment