Wednesday, August 22, 2018

K:rlek 12 Forår/Sommer 2018


K:rlek 12 Forår/Sommer 2018 (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 4,9 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "American Pale Ale" ja hinnang 83 punkti

Tootjainfo: "Hazy Pale Ale brewed with Mosaic hops"

Väike lihtne pudel, sildil lilleline meeshipster. Erkvalge pöidlajämedune vahukiht pole kuigi püsiv, ehkki haakub mõnel määral klaasiseintele. Ülle värvus - kahkjalt helekollane. Aroom on mõrkjas-hapukas, värske ja veidi teeseenejooki meenutav.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub magusapoolsemaks, veidi piimaseks (?) ja hapendatud ning magustatud kasemahla meenutavaks. Lõppmaitses ujub esile ootamatult toekas mõrkjas murune matsakus, keerates senise kerge edevuse mõnusalt mahlaseks suutäieks. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, kergelt biskviitjas ja isegi heinane.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mängulise paletiga, hapuka-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Vägagi hea taseme mitmekihiline rüübe, mis algab lihtsameelselt kergelt, kuid siis muutub päris asjalikuks klaasitäieks, mis kosutab ja virgutab.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment