Sunday, August 5, 2018

Blimey! (Batch 2) / Fakey!


Blimey! (Batch 2) / Fakey! (Vaat, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 70 punkti.

Tootjainfo: "This is Blimey! without almost any hops. An uninvited guest, grudgingly admitted a place at the dinner table who turned out quite fun. Here's what happens if you don't dry hop a New England DIPA and combine that with a centrifuge gone wild."

Väike lihtne pudel, Blimey! silt on saanud peale roosa Fakey! kleepsu :) Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib vääääga kaua, haakudes taandudes ja tiheda pitsimustrina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom on ausalt öeldes päris põnev, kergelt belgialik, saisoni või biere de garde nootidega, murune, värske, õrnalt mõrkjas ja meeldivalt magusakas.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas-mõrkjas ... hmmm täiesti IPA'lik algus, nii et päris "humalavaba topelt-IPA" ta siiski pole :) Keskmaitse liigub aga jõuliselt kuhugile poolele teele belgia blond eili ja imperial saisoni vahele, säristades mõnusa vürtsiga keeleservi. 

Lõppmaitses tulevad esile heinased-ürdised mõrkjas-magusad toonid, mis on ühest servast tuhmivõitu ja teisal jälle paradoksaalsel moel vürtsikad. Järelmekk tuletab taas meelde kõiki neid klassikalisi belglasi, kuid millele lisandub heinane-murune mõrkjas humalatoon.

Raskepoolse kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-maguskas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga Veider ja Väga Meeldiv VastUOlulinE RÜÜBE! Einoh, topeltIPA see ei ole. Ehk "belgian strong hoppy ale"? Aga sa sunnik, see on meeldiv, veidi lollakas ja igatahes meeldejääv!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment