Monday, August 6, 2018

Pastel Paradise


Pastel Paradise (Tanker / Post Scriptum, Eesti / Portugal) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A sweet collaboration between friends - dry and delicious ale inspired by the Portuguese pastry Pastel de nata
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildil kujutataks tootekirjelduses mainitud koogikesi. Sentimeetrine hallikas-valge vahukiht pole küll püsiv, kuid jätab klaasiseintele taandudes üsna tugeva vahupitsi. Õlle värvus - kirkalt punaka helgiga kuldne. 

Aroom on huvitav - magusale põhjale ladestub hapukas-vürtsikas kihistus, mis on tajutav alkoholisena, kuigi nina ütleb, et see ei ole siiski alkohol, vaid mingi muu tundmatu ergutaja. No oleks nagu sidrunhein, aga pole ka?

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse on maguskas, veidi biskviidine, heledate rosinate ja kuivatatud virsikute küllane. Lõppmaitses tuleb esile huvitavalt mõrkja alatooniga vürtsikaskaneeline noot. Järelmekk mõjub ühest küljest väga puuviljaselt, kuid need on kuivatatud puuviljad - virsikud ja aprikoosid - teisalt aga kuivalt ja vürtsiselt.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Über tuleb põhiliselt selle eest, et selles joogis leiab nii palju eri põnevaid nurki ja kihistusi, kuid nende leidmiseks tuleb veidi vaeva näha. Kui võtta see klaasike ette ja lihtsalt kurku kallata, siis ilmselt kehitaks lihtsalt õlgu, et "mingi magusapoolne veidrus" :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment