Thursday, August 16, 2018

Double Vanilla Ice Cream


Double Vanilla Ice Cream (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 88 punkti

Tootjainfo: "Double Vanilla Ice Cream Imperial India Pale Ale, brewed in collaboration with Omnipollo (Stockholm, Sweden)."

Väike lihtne pudel, sildil ... mnjah ... mina näen siin jäätisekoonust. Mõni aga ... kõige andekam kommentaar oli selle kohta "sitt lippab" :D

Sentirmeetrine valge vahukiht pole küll püsiv, kuid jätab taandudes veidi vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - veidi hämuselt kuldne. Aroom on magusakas, kreemine, mõnusalt sobiva mõrkja vaniljese kõrval tooniga. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas, hapuka puuviljase servaga. Keskmaitse ... oojaaa ... see on ju täiesti vaniljejäätise olekuga. Mõrkjas-vürtsikas vanilje ehitab endale kreemise jäätise sisse pesa ja keeldub sellest välja tulemast. 

Lõppmaitses tugevneb hapukas puuviljane osis, meenutades kuivatatud virsikuid ja nektariine. Puuviljakokteil vaniljekreemiga. Järelmekk tugevneb vanilje sellele tasemele, et peas hakkab vasardama üks sõna - essents! 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga übertaseme rüübe. Selles mõttes tüüpiline Omnipollo, et juues kirud essentsi kasutamist, aga maitseb ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment