Monday, October 22, 2018

Beļģu Klaidonis


Beļģu Klaidonis (Teika, Läti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "We offer our version of the seasonal (Saison) beer with bonfire heat in alcoholic Belgian Sligoni, roaming the tastes between peppery softness, banana notes and a light dose of fruitiness. Enjoying the beer throughout the evening, you can get to where you would never have been if you did not come across a Belgian stroller. Consequently, use caution!"

Väike lihtne pudel, omapärase insener-tehnilise kujundusega pruun-valge sildikujundus. Kreemika varjundiga vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt kaua. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Nii värvi kui lõhna järgi ütleks küll pigem stiiliks "dubbel", kuid belgiapärane on see aroom nii ehk naa.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt mõrkjas-magusakas, vähese vürtsika sädelusega. Keskmaitse on rikkalikult karamelline, hapukas puuviljane tihkus viitab nüüd juba küll saison-stiilile. Lõppmaitse kommisuhkrune, veidi vürtsikas ja mõrkjas-magusakas, kergelt kaneeline olek räägib kõigis tuntud belgia õllemurrakutes korraga. Järelmekk kaldub pisut mõrkjamasse külge, meenutades kõrvetatud kommisuhkrut, kaneeliküpsiseid ja nelgiterakesi ühekorraga.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Tõsi küll, tegu kukub nüüd kuhugi kolme stiili vahele maha, ühendades dubbeli, tripli ja saisoni elemente ... aga see tulemus on paganama meeldiv nii ehk naa!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment