Sunday, October 28, 2018

Chili & Lime

Chili & Lime (Pump, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol

Tootjainfo: "värske chili & lime ale"

Väike lihtne pudel, küsimärgiline sildikujundus. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist, kuid kaob kiirelt ja kohinal. Aroom on jõuliselt, lausa veidi ninaväänavalt laimikoorene, selline kirbepoolne vängelt õline ja kergelt ka tšilline.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magusakas. Keskmaitses tuleb kõigepealt jälle värskeltriivitud laimi mõrkjas vürtsikus, sellele hakkab vaikselt lisanduma tšilli vängust. Lõppmaitses hakkab häirima liigne magusus, lausa kergelt imalapoolne suhkrune pealtikkuvus ... kuid eks jällegi see tasakaalustab kuhjaga lisatud laimikoort. Järelmekis särab hetkeks tšilli õline sädelus ... kuid see jääb vaid põgusaks teretuseks üle keeleukse ja läinud ta ongi.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga kentsakavõitu, ent siiski võluv rüübe. Laimikoort on metsikult palju, tšillit seevastu liiga vähe, kokku läilavõitu põhja peal ... aga ühtekokku siiski veidralt mõnus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment