Thursday, October 11, 2018

Impetus Noir


Impetus Noir (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Heaven Hills burboonivaadis laagerdunud rikkalik imperial stout"

Väike lihtne pudel, kuldne vahakael ja hõbedane silt kütavad ootused kõrgele. Pöidlapaksune mustjaspruun vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - lootusetult ränkmust.

Aroooooom. Olllalllaaa! Alustame sellest, et Pühaste varasemad vaadihoidised on olnud väljalaskmise hetkel toored. See siin ei ole. Õlu ise ja teda väärindanud viski on kenasti tasakaalus. Viski särtsakus, vaadi pehmus ja imp.stoudi ümarus kõnnivad kenasti kolmekesi ninas aju poole, ajades omavahel vanade semudena juttu ja surumata teineteist maha.

Esmamekk on raske. Raske ja soe nagu rosinatekk, mille külmal sügisööle endale peale tõmbad, et näha ploomiseid unenägusid.

Keskmaitse avab tšakrad ja poorid. See unenägu on siiski ploomiveinist. Ja palinkast. Ja ploomist šokolaadis koos lonksu viskiga.

Lõppmaitse. Jah, see on alkoholine, kuid see soe torkivus ei häiri üks teps mitte. Keeleküljed kuivavad, samas kui keele keskosa imab käsnana endasse röstitud kookost, rosinaid ja nutella-likööri.

Järelmekk. Sulasamet ja kookosrosin. Kakaoploom. Rummis ligunenud rosinad. 

Mega. Ehk küll mitte läbivate suurtähtedeta, kuid ikkagi. Mega. Kui seda pudelikest veel aasta-paar järellaagerdada, siis tulevad ka suurtähed. Aga juba see põhi on. No on. Mega! Pühaste poisid hakkavad ka vaadihoidistamise oskustelt ühele teisele Eesti tipptegijale järele jõudma. See teeb ainult rõõmu! Kui väikese Eesti kohta olekski ainult kasvõi kaks sellist punti, siis oleks ju juba ülihästi. Aga õnneks on meie pruulipüramiidi põhi laiem, kõvasti laiem!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment