Saturday, October 6, 2018

Vinum Secale (Kyrö Distillery Gin BA)


Vinum Secale (Kyrö Distillery Gin BA) (Sori, Eesti) prk 0,5 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain" ja hinnang 88 puntki

Tootjainfo: "Rye wine barrel aged in Kyrö Distillery Koskue Gin barrels"

Väike lihtne pudel, sildil ... hmmmm ... korduvad veiniplekid? Õlle värvus - peaaegu kirkalt kuldpunane, vaatepilt mõjub kuidagi viskooselt.

Aroom. Mnjaaaaa, see on midagi selgelt erinevat! Kadakane džinn moodustab selge ja tugeva põhja, sellele liitub rukkiveini leivane noot, hapukas sõstrane ja viinamarjane marjasus lisab raskepoolsele lõhnapildile kergust, kõige foonil on midagi vaniljest ja lausa kardemonilikku ning muskaatlikku.

Esmamekk. Raske. Veinine. Veidi õline. Hapukas-magusakas. Tikrikompotine. Virsiku-kadaka-veinine.

Keskmaitse. Kadakaleib! Jeeeee. Vedel kadakaleib rosinatega, mida on kastetud valge rummi sisse. Valge šokolaad ja pohlaliköör kadakaokastega.

Lõppmaitse. Jebedibidabijeee. Sa roosapanter ja sininesitikas. Siin kuhjub NIIIIIIIIIIII palju maitseid, ja ometigi ei moodusta kõik see kaleidoskoop vormitut mudru, vaid iga maitsekilluke jääb kenasti äratuntavaks, ütleb viisakalt oma nime ja teeb kniksu ja kraapsu.
Järelmekk. KadakalikööR! Pohla-Kadaka-LikööR! Kadakamarmelaad rosinaleival, pohlad valges šokolaadis. 

MEGA! Feonomenaalne! Vana Gambrinus on täielikus sillas juba ainuüksi selle tõttu, et tegemist on täiesti uue maitsekomboga - ja see ON SUUR ASI! Ja see kombo on taevalikult hea. Või kurjama hea. Multimänguline. Selgelt äratuntav. Mitmetahuline. Rööprähklev. Kohe lonksu järel taakohtumisele kutsuv. Sori rahvas, siiras ja sügav kummardus teile! Ja kui kuskil näeme, siis tuletage meelde, selle õlle eest on vana Gambrinus lubanud teie ees oma kaela painutada!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment