Tuesday, October 30, 2018

Siidisaba


Siidisaba (Kohatu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Nii ratebeeri kui untapped tunnevad küll tootjat, kuid mitte toodet

Tootjainfo: "strong ale". Kirjas seda pole, kuid suulise infona lisati, et olla kasutatud pihlakaid

Väike lihtne pudel, viltuse lõikega sildil pihlakalaadsed värvilaigud, mida võiks vabalt pidada tomatiteks või õunteks vms. Sõrmepaksune kollane vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirjalt kuldse läikega kaunilt oranžikas-punane. Aroom on magusakas-mõrkjas, karamelline ja vähese hapuka kõrvaltooniga, mida võiks pidada pihlakale omaseks (kui tead, mida otsida) või siis ka rauaselt alkoholiseks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse omandab hapukama oleku, rääkides rabavee ja kuivatatud maasikate keeles, kuid jällegi - pihlakas on siin täiesti olemas ... kui tead. Lõppmaitse on hapukas-vürtsikas, rauarohke, kuivatatud pohlade laadne. Järelmekk muutub kuivemaks, mõrkjas-magusakaks, karamelliseks ja õuna-kreegi kompotivedeliku taoliseks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe. Õlle suurim miinus on see, et sildil pole kirjas, millega tegu on - "rowan red ale" kõlaks ju hästi, kas pole?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment