Wednesday, October 3, 2018

Sur Bær


Sur Bær (To Øl, Taani) pdl 0,375 l. Alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang 87 punkti

Tootjainfo: "Golden Ale brewed with Chokeberries. Simplicity. Or not. An elegant golden ale brewed acting as foundation for one single fruit – the chokeberry. Warm and deep – fresh and bright. The chokeberries creates a deeper and more rounded acidity that goes perfect with the crisp structure of the beer."

Keskmist kasvu pudel, sildikujundus lolluseni lihtne. Roosakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib superkaua, meenutades roosat makroflexi. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punane. Aroom meenutab küll pigem must sõstraid, kui arooniat, aga mõnusalt marjane on see ikkagi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, sõstrane ja tikrine, pohlane ja jõhvikane ... aga arooniat ikka veel ei tunne. Lõppmaitses hakkab juba aroonia parkiv tihkus selgemaks saama, kuigi sama hästi võiks see olla punase ja musta sõstra segu vaarikatega. Järelmekk on aga päris kenakesti kokku viidav arooniaga, ehkki ka pihlakas oleks siin nagu mängus.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Klaar, marjane, mõnusalt mahlane, selgelt arusaadava profiiliga aroonia-õlu. Pakkuda koos mozarella-pallidega
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment