Sunday, October 7, 2018

Dangerously Close to Stupid Amount of Kiwi


Dangerously Close to Stupid Amount of Kiwi (To Øl, Taani) pdl 0,5 l. Alc 9,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang 84 punkti!

Tootjainfo: "Our well loved Dangerously Close To Stupid with a stupid amount of hops and Kiwi! Ingredients: water, barley malt (Melanoidin, Pilsener), kiwi, hops (Admiral, Citra), yeast"

Jebenti dušu, missugune lollpea määrab RB's topelt-IPA "puuviljaõlleks"??? kujutage ette kui keegi läheb selle õnge ja mõtleb, et ostab mingi leebe mahlase joogikese?!?

Väikest kasvu purk, kujundus näeb välja nagu pintslipuhastamise paber. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua, jättes klaasiseintele taandudes tiheda pitsjälje. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. Aroom on tihkelt magusakas, puuviljane ... aga veidra nahkja alatooniga ... kiiviks ei oska seda pidada.

Esmamekk on raske kehaga ja tugevalt ning kummaliselt hapukas-magusakas. Keskmaitse on vürtsikas, magus, hämune, mehune, suisa narmendav ... hapukas toorevõitu kiivide nüanss nagu jookseks vist läbi? 

Lõppmaitses muutub hapukas-magusakas põhitoon veelgi jõulisemaks, minnes suisa üle võlli ... ahjaaaaaaa ... kuldsed kiivid maitsevad küll umbes niimoodi, ainult et 5 korda tagasihoidlikumalt! Järelmekk on mõrkjas-magus, kuiv ja üsna intensiivselt hapu, meenutade servapidi midagi rabarberi-ploomi-arooniakompoti sarnast.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapu(mitte hapukas) - magus (mitte magusakas) - vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ülevõllikas. Kiivit ennast leiab siit vähe, aga suisa puuviljakontsentraadina mõjub see jook küll. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment