Monday, October 15, 2018

Hobgoblin IPA


Hobgoblin IPA (Wychwood, Inglismaa) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Session" ja hinnang 38 punkti.

Tootjainfo: "Heftily hopped & aroma packed, Hobgoblin IPA stays true to its ancestral traditions. Brewed with Fuggles, Goldings & Styrian hops & then amped up by the addition of some mighty American hops. This collision of Old & New World hops provides an explosion of tropical aroma & a juicy bitterness. Born out of character."

Keskmist kasvu reljeefkirjadega proofilpudel, sildil teravaninaline ja - kõrvaline relvastatud goblin. Valge vahttäidab pool klaasi, pole küll kuigi püsiv, kuid haagib end üsna muheda pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus: kirkalt kuldne. Aroom on meeldivalt karamelline ja humalane, selline meeldiv sissejuhatus värskendavale lonksule. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, vaigune ja kuivapoolne. Lõppmaitse on lisab vähese hapuka noodi, kuigi üldpilt jääb üsna sarnaseks eelnevaga. Järelmekk osutub aga küsitava väärtusega üllatuseks - kerge, vesisepoolne ja kuivalt kibekas-mõrkjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-hapuka-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga  vastuoluline rüübe. Lõhn lubab mahlast mõrkjat karastust, jook ise on aga pigem kuiv ja kirbevõitu.
---
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment