Saturday, October 27, 2018

Dr. Ray


Dr. Ray (Brewfist, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri ei tunne seda jooki, untapped ütleb "Porter - Imperial / Double" ja hinnang 3,93 punkti

Toojainfo: "aged in Nebbiolo barrels"

Väike lihtne pudel, selle pruulikoja vaadi-hoidiste seeriale omane vaadiline sildikujundus. Tumepruun vaht täidab 80% klaasist ja püsib väga kaua, vajudes aja jooksul pigem hõredaks kui kokku. Õlle värvus - mõistagi must-must.

Hapukas veinine noot jookseb juba kaugelt ninast sirinal läbi. Veidi ülemaaärane surts korgi avamisel ja massiivne vahupilt hoiatab veidi ülemäärase elutegevuse eest, mis veinivaatidega tihti kaasneb. Sekundeerib veinile aga üsna tubli röstine pool. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja hapukas-magusakas-mõrkjas, veidi röstine ja tublisti veinine. Keskmaiytse on kihisevalt hapukas, tumedate rosinate, punaste viinamarjade, toorevõitu viigimarjade, röstlinnaste ja vähese mõrušokolaadi noodiga. Lõppmaitse ... nhjah ... selline poolelioleva käärimisprotsessi taoline sirisev-surisev, veidi kratsiv ja torkiv, tajutavalt alkoholine ja keeltkõditav ärev tunnetus. Järelmekk veidi rahuneb, meenutades nüüd tiba kõrbemaläinud ja siis käärimatõusmise äärel olevat mustsõstramoosi väikese pohlalisandiga.

Raskepoolse kehaga, ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest hapuksläinud tumedad tegelased võivad olla üllatavalt head ... ja see jook on sinna poole teel. Kuid teisalt - ta ongi alles sinnapoole teel, jättes selles mõttes pooliku mulje. Et nö "normaalsest" porterist on asi juba kaugel, kuid hapuõlleks pole ta veel saanud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment