Saturday, October 13, 2018

Wild Dark


Wild Dark (Viru, Eesti. pdl 0,5l. alc 5,4 %. RB liigimääratlus "Spice / Herb / Vegetable" ja hinnang 6 punkti.

Tootjainfo: "Puls Wild Dark on müstiliselt tume ürdimaitseline lager- tüüpi õlu, mis on valmistatud põhjakääritusmeetodil. Ürtide lõhn ja maitse on õlles tasakaalustatult tagasihoidlik, andes tumedale, tavapärasest veidi magusamale õllele huvitava värskuse ning järelemaitsesse vürtsikalt metsikut loomust. Õlle tume värvus tuleneb tugevalt röstitud linnastest valmistatud linnaseekstraktist, mida lisatakse õllesse kääritamisel."

Keskmist kasvu pudel, üsna elegantne viltune sildikujundus. Sõrmepaksune kreemikas-pruunakas hõre vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt ja sädelevalt tumepunane. Aroom on magus, nelgine, ürdine, jõulune ja kaneeline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on magus-vürtsikas, suhkrune, melassine ja kõrvetatud vahtrasiirupi segune. Lõppmaitses tuleb veidi päästvat hapukat nooti, ent kõrvetatud suhkur jääb domineerima. Järelmekk on MAGUS ... jah mõrkjas-hapukas ka, aga peamine rõhk on sõnal MAGUS.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-MAGUSA buketiga keskpärane rüübe. Lootus, et 6 aasta taguse "GB Wild Dark" ajaga on positiivne muudatus toimunud, osutus asjatuks. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment