Wednesday, October 3, 2018

Duvel Triple Hop Citra


Duvel Triple Hop Citra (Duvel, Belgia). pdl 0,33 l. alc 9,5%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "Discover citra, voted by our fans as the best hop variety for our special duvel tripel hop. Citra enriches the already unique taste of Duvel with fresh notes of grapefruit and tropical fruit"

Väike matsakas pudel, valge-roheline sildikujundus. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magusakas, karamelline ja suhkrune, selle peal lebab hapukas tsitruseline kiht. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas-magusakas. Keskmaitses tõusevad mõlemad, nii mõrkjas kui magusakas umbes kaks korrust kõrgemale tasandile. Lõppmaitses lisandub hapukat puuviljast nooti, mille liigitaks kuhugi suhkrustatud apelsiniviilaka kanti. Järelmekk on vürtsikas ja magusakas-hapukas, meeldivalt värskendav ja karge.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Väga meeldib kombo nagu pea alati, kui kokku saavad belgia klassikaline eil ja sellele stiilile mitteomane kogu ekstrahumalaid. Citra humalad sobivad selle stiiliga aga suisa oivaliselt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment