Saturday, October 27, 2018

Venus Ale


Venus Ale (Uchu, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud, untapped oma "Sour - Ale" ja hinnang 3,93

Tootjainfo: "Strawberry Sour Ale. Malt: Pilsen, Wheat Hop: Saaz, 宇宙Cascade. Strawberry, Blueberry, Rosehip, Vanillabeans. Yeast: AleYeast, Lactobacillus Plantarum"

Jässakas väike pudel, puna-valge sildikujundus. Roosakas vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - tugeva hämuga ruuge. Aroom on magusakas-hapukas, kreemine ja õrnalt vaniljene, marjasus mähkub kogu selle mahe-magusa pilve sisse.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-marjane. Keskmaitse meenutab kaeraküpsiseid ... või siis kaeramüslit marjadega. Lõppmaitses on tunda mõrkjamat nooti, kuid see pole mitte humalate nägu, vaid pigem puruksnäritud vaarikaseemnete oma. Järelmekk muutub kiirelt vesisepoolseks, hapu toon omandab askorbiinhappe taolise tühja teravuse.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga hea taseme rüübe. Marjasus on küll olemas, kuid see meenutab mingit nö universaalmarjast mahlajooki, mitte mingit konkreetset marjakest. Kergeks janukaks aga kena küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment