Sunday, May 12, 2019

Blackberry Sour Saison


Blackberry Sour Saison (Lambrate, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Saison / Farmhouse Ale" ja 3,42 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Recipe from the tripartite basement (Sour treatment, Saison yeasts, and aromatization with blackberries)"

Väike lihtne pudel, efektselt reljeefne sildikujundus. Roosaka helgiga sõrmepaksune vahukiht kaob üsna peatselt. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on selgelt ja mahlaselt marjane, aga pampliga ei oska seda küll kokku viia ... kui nüüd blackberry ja siinkandis tuttav pampel on omavahel suhestuvad mõisted. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja kirkalt hapu ning marjane. Keskmaitse - mõõõnusalt mõrkjas-hapu, pohlade, vaarikate, metsmaasikate ja üleüldse kõikvõimalike metsamarjade segune. Lõppmaitse hakkab keelekülgi aroonia laadselt kuivatama ja parkima, keele allkülg suriseb vürtsika mahlasuse värskes puhangus. Järelmekk nüüd läheb ehk tõesti sinna pampli poolde, kuid on sellest kordades ärksam ja elavam, hapum ja magusam, aga samas ka veidi mage-mõrkjas ... sihuke omamoodi huvitav kombo.

Keskmisest kriips raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Saisoniks seda jooki väga pidada ei oska, marjade ülekülluse osas tekib kah küsimusi ... aga no igatahes on ta üks meeldiv marjane-mahlane turgutaja!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment