Monday, May 27, 2019

Nurutuul


Nurutuul (Pihtla pruulikoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääralus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Saison / Farmhouse Ale" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Saison with black pepper, orange peel, coriander.
IBU 27"

Väike lihtne pudel, sildil puhub kuldne daam üle peopesa. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakas-kuldne. Aroom on saisonile omasel hapukas-vürtsikas, kuid üsna leebe.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub magedamaks, kuid selle foonil tuleb musta pipra aromaatsus seda selgemalt esile. Lõppmaitses aimdub kergelt koriandrit hapukas-mõrkja põhitooni foonil. Järelmekk on hapukas ja õrnalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Pigem grisette kui saison, oma delikaatse ja alles aegamisi tajutavaks muutuva vürtsikusega sobiks ehk kenasti toidukõrvaseks maitsetugevdajaks, omaette joogina paneb veidi õlgu kehitama.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment