Monday, May 20, 2019

Mont Blanc Express


Mont Blanc Express (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Wheat Ale - American" ja 3,49 punkti.

Tootjainfo: "Mont Blanc Express brought WhiteFrontier and Sori Brewing together to brew a perfect thirst quenching collaboration for warm spring days. This American Wheat Ale is hopped with Azacca, Vic Secret and Mandarina Bavaria, providing punchy tangerine, mango and pineapple flavors.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, silidl vanamoeline rongistseen. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõnusalt mitmetine - nisulikult hapukas, pehmelt linnaseline ja muruselt humalane.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub täidlasemaks, puuviljasemaks, magusmõrkjaks ja pehmeks. Lõppmaitse lisab vürtsikat sädelust, aga samas ka veidi mudrust pärmisust. Järelmekk segab kõik need eri nüansid kokku üsna ühetaoliseks, ehkki meeldivaks gemüüseks, milles enam erinevaid tahke ja kihte eristada pole võimalik.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga nii ja naa rüübe. Aroom on meeldivalt mitmemõõtmeline, kuid maitses sulavad need erisused kokku. Lõpptulemus jääb positiivsele poolele aga ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment