Friday, June 4, 2021

Albini

Albini (Põhjala / Fuerst Wiacek, Inglise / Saksamaa) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England" ja hinnang 3,95 punkti.

Tootjainfo: "A hazy double IPA brewed with 50% wheat and hopped with various experimental cryo, Incognito and T-90 hops, including HBC 630, Simcoe and Citra."

Keskmist kasvu purk, sidlil segunevad trükivärvid nagu õlilaik veelombil. Kollaka varjundiga pöidlapaksune vahukiht on mõõduka püsivusega ja vaakub ka mõneti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom - niimoodi võiks lõhnata päike! Magus, pehme, täidlane, puuviljane, biskviitne, osoon, virsikud.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tummiselt magus-vürtsikas, keeleotsal nakitsev ja humalakiirtega kolpa seespoolt valgustav. Keskmaitse - päikesesoojad virsikud, papaia ja viinamarjadžemm. Lõppmaitse - magus-mõru, nektariinid ja melon ja mandariinipovidlo. Järelmekk - mõrkjas-hapukas, pehme ja soe ja turvaline, õhtupäikeses jahtuv veranda, lemmiktugitool ja miljonivaade parimal moel hooldamata aiale, laste poolt laokile jäetud mänguasjadele ja täna õhtul kasutuseta jäänud grillile ... suvi pikk ees, küll jõuab!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga Megataseme rüübe. Topelt-IPAde mõnusalt mahlase otsa esindaja. Ja no külllll on tore, et tootja ei suutnud täita oma lubadust pakkuda "A hazy double IPA" mõttes - kas tei ei leia, et ilus klaar IPA on esteetiliselt parem kui hämu-IPA?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment