Friday, June 11, 2021

Sour New England Vanilla Marshmallow IPA

Sour New England Vanilla Marshmallow IPA (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Sour" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Hazy, murky, creamy and juicy New England style IPA. Its been kettle soured with our own culture of lactobacillus and spiced up with marshmallows and vanilla.
IBU 37"

Väike lihtne pudel, sildil miskipärast nr 14. Vähene valge vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - uduselt tumekollane. Aroom on hapukas ja mineraalne või pigem kriidine, justkui nuusutaks mingit kaltsiumirohket mineraalvett.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna asiselt magus-hapu. Keskmaitse jätkab konkreetsel hapul lainel, kuid lisab siia ka greibilikku karmi mõrkjust. Lõppmaitse - hapukas-magus ja vähese vaniljese mõrkjusega. Järelmekk on üsna parkivalt mõrkjas ja samal ajal ka sellise magusa pehme lõpuga, mida võib ju hea fantaasia korral vahukommiks pidada.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapu-magus-mõru-hapu buketiga Väga hea taseme rüübe. Hapu ta on ja IPA kah on, vanilje on olemas, lubatud vahukommi jääb küll napiks ... aga laias laastus vastab lubatule ning kutsub ehk teist klaasigi võtma
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment