Monday, June 14, 2021

Hoppy Xmas

Hoppy Xmas (BrewDog, Šoti). prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 67 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,57 punkti.

Tootjainfo: "Buckle up for this seasonal Simcoe sled ride. A fruity festive fellow that delivers an all out Blitzen of Citrus flavour by the sack load. Citrus and tropical fruits on the Red nose. Tangy citrus, papaya and pineapple Dancer across the palate. All resting on a firm malty under carriage. A happy but bitter end waits.
Hoppy Christmas - don't keep the receipt."

Väike purk, silt punaselt jõulune. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua ning haakub ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakas-kuldne. Aroom on magusalt ja karamelliselt vaigune, humalad on küll väsinud, kuid siiski väga meeldivalt tunda. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks, veidi ürdiseks, kuivatatud kibuvitsamarju meenutavaks. Lõppmaitse on magus-mõrkjas, kanarbikuline ja puidune. Järelmekk - heinane, vaigune ja kõige lõpuks päris meeldivalt ja tugevalt vürtsikas.

Keskmisest raskema kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Aroom lööb ootused kõrgemale üles ja paraku maitse ei jõua sellele järele, tekitades seega muidu üsna hea õlle kohta pisukese pettumuse
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment