Tuesday, June 8, 2021

Retro Future

Retro Future (Stamm, Venemaa) prk 0,5 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,9

Tootjainfo: "West Coast Double IPA with Amarillo, Citra and Simcoe Hops"

Keskmist kasvu purk, mustal sildil efektsed puna-kuldsed kirjad. Valge vaht täidab veidi üle poole klaasist ja püsib ülikaua, haakudes ka väga tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom on magus, täidlane, puuviljane, troopiline ja tsitruseline. Suti liiga magus topelt-IPA kohta, kuid siiski mõnusast humalasest klaasitäiest aimu andev. 

Esmamekk on magus. No ikka kohe väga magus. Aga selle puuviljasupi taga on ka humalakõditust ja vaigust mõrkjas-hapukat värskust.

Keskmaitse - mandariini-virsiku marmelaad. Magus-mõrkjas, täidlane, rammus, troopiline ja päikeseline. 

Lõppmaitse - mõrkjas-magus ja vürtsikas. Konservpirnid ja greip ning üliküpse ananass on lastud smuutiks koos lusikatäie männivaiguga.

Järelemekk on magus-mõru, pomelodžemmi laadne. Greibilik mõrkjus ja mangolik täidlane magusus maalivad maitsepildi soojast suveõhtust ja päikesesoojadest kividest männisalu ääres.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsika-magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Oivaline topelt-IPA, millel on mõnus lähisugulus troopilise mehujoogiga. Sedasorti kraami tahaks alati juua alati ahnelt ja palju :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment