Monday, June 21, 2021

Novum Castrum tripel II

Novum Castrum tripel II (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: "tripel"


Tootjainfot pole leida.

Keskmist kasvu lihtne pudel, valgel sildil kindlus-klooster. Sõrmepaksune kollaka varjundiga vaht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on triplite kuldne klassika, karamelline ja puuviljane, kuid ühtlasi ka tavatult mõrkjas ja humalane. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, karamelline ja täidlane. Keskmaitse muutub kõvasti mõrkjamaks, sisse tuleb selle stiili tavapärane kerge atsetoonine noot, mis aga varjub osaliselt kuivatatud virsikute taha. Lõppmaitse toob mängu hapukamaid kuldsemaid kuivatatud ja suhkrustatud ananassi noote, olles maitsetihe, särav ja sätendav. Järelmekk nihkub ootamatult linnaselisse-saialisse sektorisse, mida belgia õlledega kuidagi ei oska siduda, kuid ühtlasi säilitab ka asjakohase vürtsika magususe.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Väikeste nihetega, aga siiski väga kvaliteetselt tabatud belgia stiilis tegelane hea käekirjaga hobipruulilt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment