Saturday, June 26, 2021

Piparmündi-vaarika mõdu / metheglyn

Piparmündi-vaarika mõdu / metheglyn (Mõdukoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %.

Tootjainfo: "Metheglyn" ... mis peaks olema vürtsidega tehtud mõdu, kuid siin on mängus piparmünt ja vaarikas

Väikest kasvu pudel, kääniskork ja kena kaheosaline sildikujundus. Vahtu ei teki. Joogi värvus - kirkalt ja ebareaalselt intensiivselt rubiinpunane. 

Aroom - oi see on imeilus! Mõdu enda hapu põhi, selle peal piparmündi jahe kargus ning vaarika magus mahlasus! Tõsi küll, selle taga on väike hallitusene vine, kuid piparmündil on tihti just selline ebalõhn ka kaasas.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapu ning parkiv. Keskmaitse - aroonialik ja kirkalt piparmündine, võimas ja meeldiv. Lõppmaitse - kodune aroonia-punasõstravein melissi ja tilgakese aniisiga. Järelmekk - mõrkjalt ja taaskord aroonialikult parkiv, selle varjus istuvad mõdu kuivus ja piparmündi kargus ning hoiavad üksteisele silma vaadetes ja üheskoos õhates kätt.

Keskmisest raskema kehaga, null-karboga ja väga kuiva paletiga, magus-hapukas-parkiva-vürtsika-hapukas-mõrkjas-õhetava paletiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Väga huvitav aroonialik kõrvalekalle ja lahedalt kuiv ning vürtsikas maitseelamus. A mis saaks, kui teha lagritsaga mõdut - see võib tulla ilgelt huvitav. Rõhuga sõnal ilgelt :)

No comments:

Post a Comment