Tuesday, June 15, 2021

Jam Saison

Jam Saison (Kotkas, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjanfo: "Koostis: odralinnased, nisulinnased, mustikas, jõhvikas. Humalad: Saaz, Citra, Magnum"

Väike matsakas pudel, ülilihtne sildikujundus. Roosa vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - mudruselt tuhmpunane. Aroom - saisoni magus põhi ja jõhvika hapukas lisand annavad kokku huvitavalt biskviitja tulemuse, justkui nuusutakse mingeid magusaid vaniljeküpsiseid jõhvikatega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt marjaselt hapukas. Keskmaitse - belgiapärane magusakas karamellisus ja kuiv-parkiv aroonialik marjasus annavad päris omanäolise suutunnetuse. Lõppmaitse ajal pakuks marjaks hoopiski pohla, selline mõrkjas-hapukas segadus ajab keel suus rulli keerama, et saaks paremini asjast aimu. Järelmeki ajal pistab sellest marjametsast taas välja saisoni enda magus-vürtsikas peake, vaadates imestunult ringi, et kuhu sohuserva ta nüüd viidud on.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunu ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Üldiselt pole saisoni koormamine mingite lisanditega kuigi hea mõte, kuid see maitsekombo on päris põnev. Jonnia võiks küll, et kuhu jäi lubatud mustikas (aga eks ta andis värvi) ning miks jõhvika asemel aimdus küll pohla, küll arooniat, kuid päris omanäoline ja lustlik tegu siiski.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment